Интернет-гигантът Google възнамерява да въведе правило, което ще послужи за по-голяма прозрачност

...
Интернет-гигантът Google възнамерява да въведе правило, което ще послужи за по-голяма прозрачност
Коментари Харесай

Google обяви нови правила за политическата реклама

Интернет-гигантът Google има намерение да вкара предписание, което ще послужи за по-голяма бистрота при публикуването на политическа реклама.

Според нововъведението при подаването на предизборни разгласи на американска територия поръчителят ще би трябвало да показа документ, че има законното право да живее в Съединени американски щати. От обявата би трябвало да излиза наяве кой заплаща за нея, заяви Кент Уокър, вицепрезидент на Гугъл по юридическите въпроси.

Корпорацията се надява по този метод да изключи опцията за операции и разпространяване на лъжливи вести. Освен това, Гугъл има намерение още през 2018 година да заяви кой и на каква стойност купува реклама. Подобна мярка подхваща и обществената мрежа Facebook. От 2017 година обществената мрежа позволява да се разгласява политическа реклама единствено на авторизирани клиенти, отбелязва „ Дойче Веле “.

По-рано бе обявено, че специалистите на Фейсбук са разкрили към 3000 рекламни разгласи, които руснаците са публикували в тази обществена мрежа и в Instagram преди и след президентските избори в САЩ през ноември 2016 година Тази реклама са могли да видят към 150 млн. консуматори. Фигуриращи в следствието на американското министерство на правораздаването съветски жители са създавали фиктивни страници, които са употребявали, с цел да повлияят на публичното мнение в страната, се споделя в оповестения от ведомството обвинителен акт.

Подобни случаи са записали и други компании. По-конкретно, Google е разкрил 18 канала на видеохостинга YouTube, за които се допуска, че са поддържани от руснаци. На тези канали са оповестени над 1108 видеозаписа с общо времетраене 43 часа. Тези канали също са замразени. Редица записи е замразил и Twitter.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР